Fysiotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
T. 013 - 571 82 14
E. info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie Tilburg Noord Schuberstraat 904
5011 CX Tilburg
T. 013 - 455 26 34
E. info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »

Fysiotherapie neurorevalidatie Reeshof

Fysiotherapie bij neurologische klachten
Neurologische klachten zijn klachten veroorzaakt door een aandoening aan het zenuwstelsel. U kunt denken aan een hersenbloeding/herseninfarct (CVA), hersenletsel (wel of niet aangeboren), dwarslaesie, multiple sclerose (MS), ziekte van Parkinson of tumoren met aantasting van het zenuwstelsel als gevolg.
Fysiotherapie neurorevalidatie
De fysiotherapeut zal afhankelijk van de hulpvraag en een lichamelijk onderzoek bepalen waar het accent van de behandeling komt te liggen, zodat u uw dagelijks leven weer op kunt pakken of voortzetten binnen uw nieuwe grenzen en mogelijkheden. De behandelwijze hangt volledig af van de neurologische klacht en de fase van herstel waarin iemand zich bevindt. Fysiotherapie bij neurorevalidatie gaat vooral over bewegingen zoals het weer leren lopen, opstaan en gaan zitten, staan en zich verplaatsen. Daarvoor is het nodig om mobiliteit, spierkracht, uithoudingsvermogen en balans te trainen. Soms kan de behandeling bestaan uit hulp bij het bewegen van uw armen en benen.

Indien gewenst of noodzakelijk kunt u naast fysiotherapie ook met andere disciplines aan de slag, zoals een ergotherapeut en/of logopediste. Ook na een revalidatiefase in een revalidatiecentrum of verpleegkliniek is fysiotherapie vaak nog noodzakelijk. De behandelingen kunnen plaatsvinden in de praktijk of aan huis.

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de verschillende neurologische ziektebeelden, verwijzen wij u graag naar onze folder.

Folder Fysiotherapie bij neurologische klachten

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Tilburg Reeshof

Wij houden ons bezig met het bewegend functioneren van de mens

Wij beschikken naast reguliere fysiotherapie ook over de kennis en ervaring van verschillende specialisaties binnen de fysiotherapie. Onze specialismen

De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt patiënten met klachten van houding en/of beweging. Onze aandachtsgebieden

Wij werken samen met diverse gerenomeerde partners en netwerken