Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
013 - 571 82 14
info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Noord Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 455 26 34
info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Centrum Hart van Brabantlaan 301
5038 LC Tilburg
013 - 463 89 30
info@fysiotherapietilburgcentrum.nl
naar website »
Kindertherapie de Vlieger Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 763 07 50
info@kindertherapiedevlieger.nl
naar website »

Meervoudige problematiek

Naast ‘simpele’ verstoringen in de normale motorische ontwikkeling van uw kind kunnen er door ziekte of aangeboren afwijkingen ook meervoudige en complexe verstoringen ontstaan. De kinderfysiotherapeut kent deze handicaps en kan uw kind helpen in het leren omgaan met deze beperkingen en de motoriek zo optimaal mogelijk te stimuleren. Deze kinderen kunnen aan huis behandeld worden.


Het onderzoek en de behandeling

De kinderfysiotherapeut zal middels een anamnese uitvragen waar uw kind problemen ervaart. Dit zal indien mogelijk aan het kind worden gevraagd, ouders kunnen hier een aanvulling op geven.
Na de anamnese zal er een globaal onderzoek worden uitgevoerd, waar er gekeken wordt naar verschillende vaardigheden, zoals op de buik en rug liggen, kruipen/tijgeren, zitten, lopen, rennen, springen, hinkelen, huppelen, gooien/vangen. Daarna zal er meer lokaal worden onderzocht, zoals mobiliteit gewrichten, spierkracht en pijn. Er kunnen verschillende testen worden afgenomen om het huidige functioneringsniveau in kaart te brengen.

Nadat het gehele onderzoek is uitgevoerd (dit kan 1 tot 3 behandelingen duren), wordt er besproken wat er gevonden is tijdens het onderzoek. Hierna worden er doelen gesteld en deze zullen worden besproken met u.