Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
013 - 571 82 14
info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Noord Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 455 26 34
info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Centrum Hart van Brabantlaan 301
5038 LC Tilburg
013 - 463 89 30
info@fysiotherapietilburgcentrum.nl
naar website »
Kindertherapie de Vlieger Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 763 07 50
info@kindertherapiedevlieger.nl
naar website »
jens de zwarte

Jens de Zwarte

“Na mijn opleiding fysiotherapie aan de Avans Hogeschool in Breda wist ik al snel dat ik wilde doorstuderen. Als fysiotherapeut ben je immers nooit uitgeleerd en ik kwam er achter dat naarmate ik ouder werd ik studeren steeds leuker begon te vinden. Hoe meer je leert, hoe meer je weet dat je niks weet. Vanuit mijn interesse in de wervelkolom en de aangrenzende gewrichten besloot ik om de 3-jarige master tot Manueel therapeut te volgen aan de SOMT in Amersfoort. Naast de opleiding tot manueel therapeut heb ik de opleiding tot orofaciaal fysiotherapeut gevolgd aan de HAN in Nijmegen. Als orofaciaal fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in hoofd-, hals- en kaakklachten al dan niet in combinatie met hoofdpijn en duizeligheid.

Aanhoudende pijn is iets wat mij altijd al gefascineerd heeft. Wat zorgt ervoor dat iemand klachten blijft houden? Maar belangrijker nog: hoe heeft dit invloed op iemands kwaliteit van leven? Dit zijn vragen waar ik samen met de patiënt een antwoord op wil vinden. Voor het vinden van de oorzaak van uw klachten kijk ik dan ook verder dan alleen het fysieke domein en ga ik ook 'hands off' op zoek door het gesprek aan te gaan over het vaak minder bevraagde psychosociale domein. Hierin probeer ik de vertaalslag te maken tussen een stukje wetenschap en praktijk en vooral de patiënt te betrekken door het geven van uitleg. Integriteit is namelijk iets wat ik erg belangrijk vind in mijn werk.

Een gezonde dosis humor vind ik enorm belangrijk en zorgt ook voor ontspanning. In mijn vrije tijd doe ik graag aan wielrennen, golfen, padellen en snowboarden. Vaak in combinatie met de gezelligheid naderhand!"


Specialisaties
Manueel therapie, MSc
Orofaciale therapie, MSc

Aandachtsgebieden
(aanhoudende) Nek- en rugklachten
Hoofd-, hals- en kaakklachten
Hoofdpijn en duizeligheid
VR-training
Echografie, Shockwave en EPTE (pees gerelateerde gewrichtsklachten)
Dry Needling

Aangesloten bij
Pijnnetwerk Midden Brabant