Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
013 - 571 82 14
info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Noord Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 455 26 34
info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Centrum Hart van Brabantlaan 301
5038 LC Tilburg
013 - 463 89 30
info@fysiotherapietilburgcentrum.nl
naar website »
Kindertherapie de Vlieger Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 763 07 50
info@kindertherapiedevlieger.nl
naar website »
kinderyoga balasana

Kinderyoga Balasana

Ik ben Lisette Hamerlinck, kinderfysiotherapeut en kinderyogadocent. Als kinderfysiotherapeut merk ik dat kinderen veel bezig zijn met inspannen en prestatiegericht werken. Voor ontspannen en leren luisteren naar hun eigen gevoel en lichaam is minder ruimte in de maatschappij. Om kinderen hierbij te ondersteunen heb ik een opleiding voor kinderyoga gevolgd, waardoor ik nu lessen kan ontwikkelen om ze dit te leren.

Kinderyoga is een combinatie van activiteit, ontspanning, creativiteit en samenwerken. Maar het allerbelangrijkste is dat kinderen plezier hebben en dat ze zichzelf kunnen zijn in de les. Hierdoor leren ze spelenderwijs hun lichaam en geest kennen en hierop te reflecteren.

De lessen zorgen er ook voor dat ze op lange termijn verschillende persoonlijke karaktereigenschappen (verder) ontwikkelen:
  • Inzicht: Kinderen worden zich bewust van anderen, zichzelf, hun lijf en hun handelen. Bijvoorbeeld door ademhaling, bodyscan, aanspannen/ontspannen
  • Concentratie: Kinderen leren zich gedurende de les te concentreren door mindfullnessspelletjes en andere concentratieoefeningen. Ze leren hun zintuigen aan te spreken en te voelen hoe dit voor hun is. Bijvoorbeeld door mindfullness, visualisatie, creativiteit.
  • Samenwerking: Tijdens de lessen zullen kinderen ook samen houdingen moeten uitvoeren. Daarnaast worden ze uitgedaagd om samen hun creativiteit te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door creativiteit, partneroefeningen, mindfullness.
  • Vertrouwen: Kinderen leren andere kinderen te vertrouwen, maar ze leren ook hoe ze met dit vertrouwen om dienen te gaan. Naast vertrouwen in andere kinderen leren ze ook vertrouwen te krijgen in hun eigen lichaam, gedachten en gevoelens. Ze leren hier voor op te komen. Bijvoorbeeld door de vertelsteen, creativiteit, yogahoudingen, partneroefeningen.
De kinderyoga zal in een groep van maximaal 6 kinderen plaatsvinden, waardoor ze ruimte krijgen om zich in de groep te laten zien en zich te ontwikkelen. Kijk op www.kinderyogabalasana.nl voor meer informatie.