Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
013 - 571 82 14
info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Noord Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 455 26 34
info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Centrum Hart van Brabantlaan 301
5038 LC Tilburg
013 - 463 89 30
info@fysiotherapietilburgcentrum.nl
naar website »
Kindertherapie de Vlieger Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 763 07 50
info@kindertherapiedevlieger.nl
naar website »

Echografie

Echografie is een beeldvormende techniek die al langer gebruikt wordt naast de MRI, CT-scan en röntgenfoto's. Het principe van een echo berust op geluid. Geluid wordt deels weerkaatst en deels opgenomen door weefsels als spieren, pezen, slijmbeurzen. Het weerkaatste geluid wordt opgevangen en weergegeven in grijstinten. Op deze manier kunnen we onderscheid maken tussen bovengenoemde weefsels. Door dit te vergelijken met hetzelfde gewricht aan de andere kant of met de normwaarden kunnen we een uitspraak doen over de kwaliteit van de verschillende structuren. Zo kan met echo vast gesteld worden of er sprake is van spierscheuringen, peesletsel, kalkophopingen en zelfs fracturen als stress- en avulsiefracturen (afrukkingsbreuk).

Voordeel van de echo is dat het een veilige, makkelijke en goedkope techniek is. Waar een röntgenfoto alleen een uitspraak kan doen over kalkhoudende structuren als bot en calcificaties is aangetoond dat de echo zich kan meten met de MRI als het gaat over het beoordelen van de zachtere weefsels.

Een echo kan gemaakt worden om een diagnose te stellen of bevestigen, maar ook om voortgang in kaart te brengen bij bijvoorbeeld het revalideren van peesletsel.

Het is mogelijk om bij Fysiotherapie Tilburg Reeshof, lokatie Gezondheidscentrum Forum een echo te laten maken op voorspraak van uw therapeut. Mocht u meer informatie hierover willen hebben, neem dan contact op met uw therapeut.