Fysiotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
T. 013 - 571 82 14
E. info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie Tilburg Noord Schuberstraat 904
5011 CX Tilburg
T. 013 - 455 26 34
E. info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »

Bewegingsanalyse bij hardlopers

Hardlopen is een ontzettend populaire sport. Helaas kunnen er blessures ontstaan welke het loopplezier bederven. Hardlopen is net zoals tennis of golf een technische sport. Een actieve en soepele loopstijl is te leren. Shin splints, knie-, lage rug-, heup-, lies-, hamstring-, kuit- en achillespeesklachten zijn blessures die een relatie kunnen hebben met een gebrekkige loopstijl. Een betere loopstijl kan de kans op blessures verkleinen, aanwezige blessures verhelpen en de prestaties verbeteren!
Hardloopanalyse 1
Hardloopanalyse 2
Bij ons wordt het looppatroon in beeld gebracht en beoordeeld middels een video-analyse. Niet alleen de enkels maar het hele lichaam wordt vanaf de zij- en achterkant gefilmd zodat het volledige bewegingspatroon beoordeeld kan worden. Op basis van de bevindingen worden verbeterpunten aangemerkt en adviezen gegeven.

De loopstijl is uiteraard één van de vele factoren welke invloed hebben op prestaties en het al dan niet ontstaan van blessures. Om een goed beeld te krijgen zal een uitgebreide anamnese, lichamelijk onderzoek en inspectie van de hardloopschoen voorafgaan aan de video analyse.

Daarnaast is het mogelijk om individuele trainingen te volgen bij een gespecialiseerd fysiotherapeut. Het verbeteren van de looptechniek, het versterken van het lichaam en het verbeteren van de stabiliteit van het lichaam komen hierbij aan bod.