Fysiotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
T. 013 - 571 82 14
E. info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie Tilburg Noord Schuberstraat 904
5011 CX Tilburg
T. 013 - 455 26 34
E. info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »

Shockwave

Shockwave therapie is een moderne en zeer doeltreffende behandelmethode. De term “shockwave” verwijst naar mechanische schokgolfpulsen die als een golf uitdeinen in een medium (water, lucht of een vaste stof). In de moderne pijntherapie worden de helende eigenschappen van deze shockwave therapie aangewend voor de behandeling van pijnlijke zones.

Pneumatisch gegenereerde akoestische impulsen (shockwaves) worden over een groot oppervlak diep in het lichaam gebracht met behulp van een vrij te bewegen behandelpistool. Via direct contact met het huidoppervlak deint deze shockwave verder uit in de pijnlijke zone en heeft hier een therapeutische werking. Nadat de therapeut in samenspraak met de patiënt de pijnzone heeft gelokaliseerd, wordt een keuze gemaakt welke vorm van shockwave het beste resultaat zal hebben.

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Ze stimuleren het metabolisme (stofwisseling) en verbeteren de bloedcirculatie. Ziek weefsel herstelt zich en geneest. Direct na de behandeling ontstaat een langdurige en aanhoudende pijn vermindering en verbetering van de beweeglijkheid. Daarnaast heeft deze vorm van therapie een positieve invloed op de pijnverwerking van chronische pijn in het centraal zenuwstelsel.

Het is mogelijk om bij Fysiotherapie Tilburg Reeshof, lokatie Gezondheidscentrum Forum een shockwavebehandeling te ondergaan op voorspraak van uw therapeut. Mocht u meer informatie hierover willen hebben, neem dan contact op met uw therapeut.